Veel gestelde vragen

Wat zijn monstercollecties?

Een monstercollectie is een voorbeeldcollectie welke op schoenbeurzen in binnen- en buitenland aan winkeliers of grootwinkelbedrijven getoond wordt. Een inkoper/winkelier maakt hieruit een (beperkte) keuze. Een monstercollectie bestaat altijd uit kleine maten, bijvoorbeeld 37, 37,5 of 38 voor dames en 41, 42 of 42,5 voor heren. XSample koopt vaak de gehele monstercollecties in, waardoor u als klant uit een breed scala van modellen en kleuren uw keus kunt maken.

Hoe komt het dat een schoen van een monstercollectie bij XSample goedkoper is?

Een normale winkelier heeft niet of nauwelijks de ruimte om veel schoenen van een en dezelfde maat aan haar klanten aan te bieden. Zij werken met complete maatseries zodat klanten met verschillende schoenmaten hun keus kunnen maken. XSample heeft zich sinds 2001 juist gespecialiseerd in de in- en verkoop van grote hoeveelheden monstercollecties. Doordat er met monsters veel gereisd wordt, deze niet in schoendozen worden aangeboden en het steeds om grote hoeveelheden gaat kan XSample deze collecties scherp inkopen en derhalve ook scherp aanbieden aan haar klanten. Hierdoor kunt u als klant tijdens de verschillende verkoop events profiteren van een voordeel op alle monstercollecties van maar liefst 40% tot 60%! 

Is er meer aanbod in verschillende (wijdte-) maten mogelijk?

Deze vraag snappen wij maar al te goed. Het is voor klanten met een "kleinere of grotere" schoenmaat dan de monstermaat frustrerend om een zo groot aanbod in schoenen te zien en niet te kunnen kopen. 

De voorbeeldcollecties (monstercollecties) die wij inkopen worden standaard in een bepaalde schoenmaat geproduceerd.
Het zijn juist deze complete collecties in 1 maat die wij met prijsvoordeel kunnen inkopen. Daardoor kunnen wij klanten die "in de juiste schoenmaat" vallen een prijsvoordeel geven van 40 tot 60%. Dit is ons specialisme (vandaar onze bedrijfsnaam)
Omdat het om een voorbeeldcollectie gaat is er vaak maar 1 paar schoenen per model/per kleur. Niet ieder voorbeeldmodel wordt in productie genomen. Hierdoor kan het voorkomen dat het paar schoenen dat je bij Monstermaatjes koopt uniek is.

Schoenenwinkels maken naar aanleiding van deze voorbeeldcollectie altijd een keuze; van ieder model dat er ingekocht wordt, bestellen zij een complete maatserie (bijv. mt 36 t/m 41 of mt 41 t/m 46). De verkoopprijzen voor een paar schoenen uit een maatserie liggen altijd hoger dan die voor een monsterpaar.
Bij de verschillende tijdelijke verkoop events presenteren wij naast monstercollecties ook maatseries.
Voorbeelden hiervan zijn o.a. Australian, Braend, Greve, Via Vai, Roberto d'Angelo, Adidas, Nike, Vingino. Deze worden met een prijsvoordeel van 30 tot 50% aangeboden. In het geval van Australian lopen de maatseries voor de heren van  mt 39 t/m mt 50. Voor de dames maatseries loopt dit van 36 t/m 42 en de kindermaten van 19 t/m 39

Waarom zitten er soms kleine gaatjes in de schoenen van een monstercollectie?

Monstercollecties die buiten Europa geproduceerd worden, worden door de fabrikant vaak voorzien van kleine gaatjes. Hierdoor wordt voorkomen dat bij het inklaren (invoeren binnen Europa) invoerrechten betaald dienen te worden. XSample accepteert alleen die collecties waarbij de gaatjes uitsluitend in de buitenzool zitten. Het is aan te raden deze gaatjes op te (laten) vullen. Dat kan eenvoudig met bijvoorbeeld vloeibaar rubber, lijm of kit. Deze gaatjes doen verder niets af aan de kwaliteit van de schoenen.

Hoe staat het met de service?

Ook na je aankoop staat XSample voor je klaar. Ondanks dat je je schoenen bij ons tijdens de tijdelijke verkoop events tussen de 40% en 60% voordeliger hebt aangeschaft kan het zijn dat gedragen artikelen niet aan de verwachtingen voldoen. Garantie is alleen geldig met een originele kassabon en binnen 2 maanden na aankoop tijdens een van de verkoop events.  Gebreken die niet door slijtage veroorzaakt zijn kunnen door een schoenmaker naar keuze gerepareerd worden. Indien reparatie niet mogelijk is, zal in overleg naar een passende oplossing worden gezocht. Op schoenen aangeschaft tijdens een uitverkoop (finale sale) wordt geen garantie gegeven.   

Voor ongedragen schoenen die zonder aankoopbon of na 2 maanden na aankoop of zonder bon geretourneerd worden geldt in uitzonderlijke gevallen een maximale vergoeding van 50%. In dat geval dient de prijssticker in de schoen aanwezig te zijn en middels een bankafschrift aangetoond te worden wanneer de schoenen zijn aangeschaft. 

Klachten die wij niet vergoeden zijn door verkeerd gebruik veroorzaakte gebreken, die niet aan XSample verwijtbaar zijn. Zoals slijtage van zolen en hakken, kale neuzen (waardoor stiksels loslaten) en/of kapotte ritsen.

Evt. klachten zo snel mogelijk melden in de winkel. Mocht de winkel gesloten zijn, stuur dan een email naar info@monstermaatjes.nl of monstermaatjes@gmail.com Omschrijf kort de klacht, datum van aanschaf, indien mogelijk stuur een foto mee en tot slot vergeet niet je adres en een (mob) tel. nr te vermelden. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

 

 

Waarom mogen er geen handtassen mee in de verkoopruimte?

Gezien de druk bezochte verkopen is het voor evt. zakkenrollers helaas een ideale gelegenheid om toe te slaan. Immers als klant bent u vaak druk in de weer met het zoeken naar en passen van schoenen, kleding etc. U bent daardoor minder allert op uw eigen spullen. Daarnaast staan de monstercollecties los gepresenteerd op tafels. Wij zouden het betreuren als (per ongeluk) schoenen in handtassen terechtkomen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat een andere klant struikelt over uw tas of er zelfs bovenop gaat staan.

Bij binnenkomst liggen er kleine plastic tasjes, voor je sleutels, telefoon en/of portemonnee, die je om je pols kunt doen.

Indien u uw handtas toch wenst mee te nemen gaat u akkoord met het controleren van o.a. uw handtas door onze beveilingsmedewerkers bij het verlaten van de winkel.

Tijdens de tassen & lederwarenverkopen zijn eigen (hand)tassen niet toegestaan in de winkelruimte.
Deze kunnen voor eigen risico afgegeven worden en na het bezoeken van de winkel weer opgehaald worden. 
raadzaam om belangrijke spullen zoals telefoon en portemonnee in een klein/doorzichtig plastic tasje te doen.